top of page
  • Writer's pictureChantal Rivas

De 9 enkleste måtene å skade MacBook på

Updated: Nov 18, 2022


Dessverre ser det ut til at en annen person ved et uhell bryter MacBook-en sin hver dag. Ting skjer, og raske løsninger må til. Men hvis du lærer av disse vanlige feilene, kan du forhindre deg selv i å prøve å finne en vei gjennom alt bryet.
MacBook-er er de mest populære og holdbare bærbare datamaskinene på markedet. De er kjent for sin pålitelighet og høye kaliber, men dessverre er de ikke uforgjengelige. Skader på en MacBook er faktisk verre i flere aspekter. Sammenlignet med andre datamaskiner er MacBooks vanskeligere å reparere eller få skiftet deler på grunn av produsentens natur, Apple.


I denne artikkelen skal vi gå over ni av de mest sannsynlige måtene MacBook kan bli skadet på. Vi håper du fant denne artikkelen av forebyggende årsaker og ikke har lidd konsekvensene av disse uheldige hendelsene. Hvis du gjør deg kjent med følgende informasjon, kan du være trygg på at din MacBook vil være så trygg som mulig.


MacBook-er er de mest populære og holdbare bærbare datamaskinene på markedet. De er kjent for sin pålitelighet og høye kaliber, men dessverre er de ikke uforgjengelige. Skader på en MacBook er faktisk verre i flere aspekter. Sammenlignet med andre datamaskiner er MacBooks vanskeligere å reparere eller få skiftet deler på grunn av produsentens natur, Apple.


9. Vannskade

Det er alltid synd å søle juice på bordet, men det er raskt håndterbart og lett å glemme … men!


Mange mennesker skader MacBook ved å helle væske på den, siden de ikke behandlet væsker i nærheten av enheten med forsiktighet. Dette er fordi mange enkeltpersoner ikke er klar over det faktum at MacBooks ikke er vannbestandige.


Lang historie kort, spenning pluss væske pluss metall skaper korrosjon, og kobberet som brukes til å bygge alle disse sporene på logikkkortet... løser seg i grunnen opp, og anser enheten som ubrukelig. Du bør være forsiktig når du håndterer væsker i nærheten av MacBook-en din for å unngå at søl forårsaker skade!


8. Bruker for mye press

Mange kunder knuser MacBook-ene sine ved å plassere tunge gjenstander på dem, for eksempel bøker, andre enheter, eller ved å sove ved siden av dem og utilsiktet rulle inn på enheten når de døser (eller til og med når en lodden venn med for mye snacks på magen) ligger på den for lenge). MacBook-er er delikate datamaskiner som ikke tåler slikt press, spesielt når det skjer ofte.


7. Å slippe macbooken på hard overflate

Vi har alle mistet telefonene våre og hatt det hjerteinfarktet vi alle er så kjent med. MacBook er definitivt ikke et unntak. Det er enkelt at MacBook er spesielt utsatt for krasjskader på grunn av sin unibody-metallkonstruksjon. En MacBook er ganske utsatt for å få bulker hvis den faller ned, noe som kan skade enheten permanent. Hvis du mister MacBook, er dette noen potensielle resultater:


  • Hvis det blir kraftig bulkete, kan det være utfordrende å lukke lokket.

  • Det er mulig for datamaskinens skjerm å gå i stykker, noe som gjør den ubrukelig.

  • Maskinvarefeil eller tap av data kan skyldes skadede interne komponenter.

  • Den kan være uopprettelig ødelagt, i så fall er det nødvendig å få en ny.


Jeg vil definitivt råde deg til å dekke MacBook-en med et etui eller etui mens du bærer den for å beskytte mot plutselige fall som kan forårsake skade. Hardshell tilfeller fungerer spesielt godt for å forhindre slike skader!


6. Å skrape overflaten

Å skrape MacBook-en ved et uhell er en vanlig måte for folk å knuse dem på. Sammenlignet med andre bærbare datamaskiner kan MacBooks metallutside ganske enkelt ripes opp. Følgende er noen typiske måter brukere skader MacBook-ene sine på:


  • Bruk en tørr, slipende klut til å tørke av MacBook

  • Gni den med en myk børste

  • Skriver mens du har et armbåndsur i metall

  • Setter den ned på en ru eller spiss overflate


Listen fortsetter. Fargen på din MacBook kan gjøre disse merkene mer eller mindre merkbare. Ripene er kanskje ikke like merkbare hvis enheten din har en vanlig sølvfarge. Men hvis du eier en mellomgrå eller den splitter nye midnight M2 MacBook Air, kan disse ripene fullstendig ødelegge deres elegante utseende.


5. Bruke et hardt rengjøringsmiddel

Selv om det ikke alltid er åpenbart, kan bruk av et kraftig og hardt rengjøringsprodukt være årsaken til skade på MacBook. Før vi går inn i det, la oss bare gjøre dette rett: Microfiber er mest anbefalt for å rengjøre MacBook-skjermen.


Saken er at chassiset til MacBooks er sammensatt av anodisert aluminium, en form for aluminium som har gjennomgått en prosess for å øke sin seighet og korrosjonsbestandighet. Imidlertid kan kraftige rengjøringsprodukter (som aceton, ammoniakk, hydrogenperoksid eller slipemidler) som selges som husholdningsrensemidler skade denne behandlingen.


Disse stoffene har evnen til å fjerne det anodiserte belegget fra aluminium, og gjør det sårbart for skade og korrosjon (som misfarging). I stedet bør du alltid bruke en myk, lofri klut som har vært mykt fuktet med vann eller et mildt rengjøringsmiddel for å rengjøre MacBook-en.


4. La det varmes opp i en bil

En annen metode folk kan skade MacBook er ved å la den ligge i bilen mens de driver med virksomheten sin. Hvis en bil står parkert i sterkt sollys, kan temperaturen inne nå farlige nivåer i løpet av få timer. På grunn av deres manglende evne til å tolerere så høye temperaturer, kan MacBooks lide varig skade, inkludert et svulmet batteri, en forvrengt skjerm eller – i verste fall – smeltede interne deler.


Start med å ikke la MacBook-en stå i en brennhete bil. Eller alt du bryr deg om, for den saks skyld. Hvis du virkelig må la MacBook-en stå i bilen, prøv å parkere i et skyggefullt område, og la vinduene stå på gløtt hvis det er mulig, for å slippe inn litt frisk luft. Hvis du velger dette alternativet, sørg for at MacBook-en er helt skjult for innsyn.


3. Utsette den for sand eller støv (Dustgate, flexgate)

Dette kan skje med nesten hvem som helst hvis du ikke er nøye nok med valgene dine. En tur til stranden med MacBook kan bli en virkelig beklagelig ferieavgjørelse.


En Apple Discussion-tråd opprettet av en Reddit-bruker hevder at en kunde ved et uhell brakte litt sand inn i MacBook-en sin, og skadet batteriet. Da de sendte den bærbare datamaskinen inn for garantireparasjon, avviste Apple kravet og kalte det «brukergenerert».


Brukere som bor i tørre områder (som Midtøsten) eller nær strender kan bli spesielt berørt av dette problemet. I tillegg har opphopning av støv og sand potensial til å skade batteriet samt overopphete MacBook ved å tette viften. Videre kan riper på skjermen resultere i langvarig fysisk skade.


Prøv å holde MacBook så støvfri som mulig for å unngå at dette skjer. Hvis det er mulig, hold deg unna å bruke den på støvete og sandholdige steder, og når den ikke er i bruk, dekk den til med et håndkle eller beskyttelseshylse.


2. Bruker en knock-off lader

På grunn av hvor mye rimeligere de er sammenlignet med Apple-merkede ladere, bruker forbrukere ofte tredjepartsladere med MacBook-ene sine. Selv om det kan virke fristende når du er på et budsjett, risikerer disse rimelige imiterte laderne å skade MacBook. Dette skyldes det faktum at ekte Apple-ladere har mange sikkerhetsmekanismer som falske imitasjoner ikke har. Disse funksjonene hjelper til med å forsvare MacBook mot problemer som strømtopper.


Bruk av uautoriserte ladere har risiko for å forårsake eksplosjoner, branner og batteriskader. De kan derfor være farlige for deg i tillegg til å være forferdelige for din MacBook. Bruk kun ladere som er markedsført eller godkjent av Apple for å forhindre dette!


1. Bruker den med svette hender

Nå denne... denne er ganske vanlig og kan gå ubemerket hen. Men å ta på en MacBook med fuktige håndflater er uten tvil noe av det verste noen kan gjøre med den. Den anodiserte finishen til MacBooks er årsaken til dette. Anodisering legger til et beskyttende deksel til metallet, som tidligere nevnt, men svette eller våte hender kan fjerne dette belegget og misfarge MacBook-en i prosessen. Og som du sannsynligvis kunne forvente, gir ikke Apple dekning for denne typen uopprettelig skade.


Området i håndleddstøtten der hendene dine vanligvis hviler mens du skriver, påvirkes oftest av dette. Du kan unngå denne skaden ved å bruke et eksternt tastatur, beskytte håndleddstøtten på MacBook-en og holde hendene tørre og rene.


Ta de riktige trinnene for å beskytte MacBook

Selv om en MacBook er solid, er den ikke så solid som mange tror, ​​og det er derfor det er så mange forskjellige måter du kan ende opp med å skade den. Hvem visste at bruk av en MacBook med fuktige hender eller i skitne omgivelser ville skade den permanent? MacBook-er må likevel håndteres forsiktig for at de skal vare lengst mulig. Enten du har investert dine hardt opptjente penger på det, eller en du er glad i, har gitt det i gave, er det verdt verdien og omsorgen.


Hvordan kan man fysisk beskytte sin MacBook i lys av dette? Du kan komme i gang ved å gjøre noen kloke kjøp, for eksempel et godt polstret erme, en MagSafe-veske, etui med hardt skall og skjermbeskyttere.


Men hvis det kommer på trykk, og du har opplevd noen av de uheldige hendelsene som er oppført ovenfor, ikke nøl med å besøke kontoret mitt for å finne ut hvordan du reparerer MacBook.Hvis noen av de nevnte ulykkene har skjedd deg, ikke nøl med å kontakte meg på contact@macrepair.no

Trenger du mac reparatør? Ring nå - 912 56 616

Jeg jobber i Oslo, Viken og Bærum

Eller besøk nettsiden www.macrepair.no

35 views0 comments

Comments


bottom of page