top of page
  • Writer's pictureAdrian Kopniak

MacBook Pro A1707 13 tommer 2016 - ladeportfeil

Updated: Nov 16, 2022


En reparasjon fra 21. desember 2021, mottok denne maskinen etter at den har vært i Elkjøp to ganger i totalt 2-3 uker. De hadde ikke gjort noen forsøk på å reparere maskinen.

Maskinen gikk ikke på, men folk i Elkjøp ville bytte ut hele skjermen, på en død maskin, og ta for skjermen mer enn prisen på en brukt laptop av samme modell. Bare fordi den hadde en liten sprekk i bunnplaten hvor det er skrevet <MacBook Pro> på den.


Så maskinen ble ikke slått på i det hele tatt, dette var forårsaket av en kortslutning inne i Thunderbolt 3/USB 3.0-porten. Kortslutningen var forårsaket av en korrosjon, korrosjonen startet på grunn av fuktkondensering inne i selve porten.


Dette er bare moderne modell av en MacBook hvor ladeporten er loddet på hovedkortet. De fleste teknikere liker virkelig ikke å gjøre denne spesielle reparasjonen, men det er ganske enkelt hvis du har de riktige verktøyene.

Denne spesielle porten er loddet hele veien gjennom et ganske tykt logikkbrett, og det er vanskelig å få den gamle loddetinnet ut av hullene, vanskelig å gjøre med tradisjonelle teknikker.

I mitt tilfelle krevde dette litt fingerferdighet og bruk av både varmluftspistol og avloddepumpe.

Den ene blåste varmluft (360-390C) fra bunnen, og den andre verktøyet sugde inn loddetinnet fra toppen, og arbeidet også i høytemperaturinnstilling.


Etter at monteringspunktet er kvitt loddetinn og rengjort kan en ny port loddes inn.


Hele prosessen tok 2-3 timer til sammen med diagnosen. Mac ble testet og returnert til kunden neste dag. If you need help with your machine give me a call or send me a message! Macrepair.no Directions


Hvis noen av de nevnte ulykkene har skjedd deg, ikke nøl med å kontakte meg på contact@macrepair.no

Trenger du mac reparatør? Ring nå - 912 56 616

Jeg jobber i Oslo, Viken og Bærum

Eller besøk nettsiden www.macrepair.no
13 views0 comments

Comentarios


bottom of page