top of page
  • Writer's pictureAdrian Kopniak

MacBook 15 tommers flexgate/dustgate reparasjon

Updated: Feb 16, 2023

Mens flexgate sluttet å være et problem etter at Apple korrigerte designfeilene i 2018, er denne vanlige MacBook-skjermdefekten fortsatt oppstått.

 

I dette tilfellet hadde en 15-tommers MacBook Pro 2018/2019 såkalt "stage light" LCD-defekt.

MacBook skjerm stage light defekt
MacBook Pro 15 tommer 2019 stage light defekt
 

Dette var forårsaket av en fysisk skade på de tynne lcd-kablene.

 

Mens tilkoblingen og kontaktene som overfører strøm og data fra hovedkortet til skjermkontrollkortet er solide og solide, er kablene som er ansvarlige for skjermdata, kamera og bakgrunnsbelysning tynne som et stykke papir.


Denne typen skade kan repareres, selv om den krever en veldig god loddebolt og noen anstendige manuelle ferdigheter (som kommer med øvelse)


Det svarte belegget som dekker kobbersporene må fjernes, enten med en skalpell og nytt og skarpt skalpellblad eller med glassfiberpenn (de brukes vanligvis til å fjerne PCB-belegg på logiske tavler).


Hele operasjonen må utføres med største forsiktighet, fordi en feil bevegelse og plutselig er det 10 ganger mer arbeid å gjøre.

Og når man jobber med tynne og delikate ting som dette, er det en svært begrenset mengde reparasjonsforsøk som kan gjøres.

I verste fall - hele skjermenheten må byttes ut.

 

I dette tilfellet var reparasjonen vellykket, mens jeg ikke var i stand til å oppdage hva som var kilden til skaden, ble skjermen returnert til full funksjonalitet.

Testingen gjøres med en utvidelse Display eDP (Embedded DisplayPort) Lvds Flex Cable. Det er nesten nøyaktig det samme som en vanlig tilkoblingskabel, men den er spesiallaget for å være 5 ganger lengre

Hele forlengelseskabelen for testoppsettet er laget av 5 av disse forlengelseskablene/kontaktene satt sammen og festet med en krympeslange.


Trenger du data hjelp, trenger du MacBook-en din reparert, hvis den plutselig døde eller var væskeskadet, ikke nøl med og kontakt meg via e-post eller ring/sms

Jeg yter tjenester i Oslo, Stabekk, Sandvika, Drammen.


Jeg tilbyr også henting og levering.

Det er gratis hvis du bor (for eksempel) i Skøyen, Majorstuen, Ullern, Frogner, Ullevål.


Ikke nøl med å spørre!


912 56 616


Drammensveien 119B

0273 Oslo

 

55 views0 comments

Comments


bottom of page